LA CONSELLERIA DE CULTURA DELIMITA UN ENTORN DE PROTECCIÓ PER A LA TORRE DELS PARES

A petició d’Arc de Mig Punt. Associació Memòria i Patrimoni, la Conselleria de Cultura ha ampliat la declaració de BIC de la Torre dels Pares amb la delimitació d’un entorn de protecció i l’aplicació d’una normativa que garantiran la conservació de l’edifici i preservaran la seua correcta contemplació de cara al futur.

L’entorn de protecció s’ha establit en base a criteris topogràfics, paisatgístics, històrics i arqueològics. Inclou, a més de la totalitat de la finca agrícola, el seu paisatge immediat, o siga les finques adjacents situades al límit entre els termes de Gandia, Daimús i Guardamar, i també els vials més pròxims. Tant la finca com els camins es remunten a època moderna i tenen un gran interés històric i etnològic.

La normativa preserva el paisatge agrari que envolta l’alqueria i el seu ús agrícola, i únicament autoritza aquelles actuacions que no perjudiquen el gran valor cultural de la Torre dels Pares. De manera que els usos permesos són aquells que resulten compatibles amb el gaudi patrimonial del bé per als ciutadans i ciutadanes.

Amb aquestes mesures s’estableixen els fonaments necessaris per què l’Ajuntament de Gandia desenvolupe en un futur pròxim projectes de recuperació i promoció de l’edifici que garantisquen la seua integritat i, a la vegada, possibiliten el seu ús públic.

ARC DE MIG PUNT considera que aquesta actuació de la Conselleria de Cultura Gandia converteix la Torre dels Pares en un model a seguir en la gestió del patrimoni cultural i insta l’administració a aplicar l’exemple a la resta de Béns d’Interés Cultural de Gandia.

0 Respostes to “LA CONSELLERIA DE CULTURA DELIMITA UN ENTORN DE PROTECCIÓ PER A LA TORRE DELS PARES”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari




Visites

  • 18.622 carícies al patrimoni