LA CONSELLERIA DE CULTURA INSCRIU LA TORRE DELS PARES AL REGISTRE BIC

Arc de Mig Punt. Associació Memòria i Patrimoni va dirigir fa uns quants mesos a la Conselleria de Cultura la petició de complementar la declaració de BIC de la Torre dels Pares amb l’establiment d’una normativa de protecció i la delimitació del seu entorn. Amb aquesta mesura Arc de Mig Punt tractava de reforçar la protecció de l’edifici, que es troba en una situació extremament greu, patint atacs vandàlics i incendis que l’estan deteriorant d’una manera alarmant.

La resposta de la Conselleria ha sigut positiva i ha procedit a inscriure l’Alqueria Fortificada Torre dels Pares al Registre General de Béns d’Interés Cultural, amb la categoria de Monument i amb codi d’identificació 17684. D’aquesta manera s’inclou l’edifici entre els màxims exponents del patrimoni cultural dels valencians i se li atorga un merescut reconeixement d’acord amb el seu interés històric i artístic entre les més valuoses i interessants alqueries valencianes. A la vegada, se li aplica el més alt nivell de protecció que estableix la Llei de Patrimoni Cultural Valencià per a preservar-la de cara al futur.
En relació a l’estat lamentable que pateix la Torre dels Pares, la Conselleria de Cultura ha encomanat un informe tècnic per determinar el possible incompliment de l’obligació de conservar l’edifici que tenen els seus propietaris.

Segons ha notificat la Conselleria a ARC DE MIG PUNT, la Direcció General de Patrimoni també s’ha dirigit a l’Ajuntament de Gandia per recordar-li la seua obligació legal de redactar el Pla Especial del Monument i els seu entorn, a fi de complementar la declaració del BIC.

ARC DE MIG PUNT considera la declaració de BIC de la Torre dels Pares un pas indispensable per a posar fre a la seua degradació i un avanç decisiu en el camí de la recuperació.

Finalment, ARC DE MIG PUNT vol instar l’Ajuntament de Gandia a tancar l’operació de compra a fi que l’edifici passe a ser propietat pública i tots els ciutadans i ciutadanes puguen gaudir-ne.

1 Resposta to “LA CONSELLERIA DE CULTURA INSCRIU LA TORRE DELS PARES AL REGISTRE BIC”


  1. 1 jarumer Setembre 18, 2010 a les 10:30 pm

    Bon treball el que heu fet! Enhorabona!


Deixa un comentari




Visites

  • 18.622 carícies al patrimoni