AMP APLAUDEIX LA COMPRA DE LA TORRE DELS PARES

ARC DE MIG PUNT. ASSOCIACIÓ MEMÒRIA I PATRIMONI felicita l’Ajuntament de Gandia per la adquisició de l’Alqueria Fortificada Torre dels Pares i l’anima a ultimar l’operació de compra el més prompte possible, per tal de posar fi al deteriorament de l’edifici.

ARC DE MIG PUNT considera urgent l’elaboració d’un projecte de restauració per consolidar aquelles parts més degradades, com ara sostres amb perill d’ensorrament, i per refer allò que han destruït els atacs vandàlics, a fi que l’edifici recupere la seua dignitat.

ARC DE MIG PUNT vol remarcar que la finca on es troba l’alqueria també té un gran interés històric i etnològic, ja que apareix en plànols d’època moderna amb les mateixes dimensions i característiques. És especialment interessant la seua xarxa de reg tradicional i com aquesta ha evolucionat paral·lelament als conreus. Per aquest valor històric i etnològic i per pura coherència, cal considerar tota la finca com l’entorn de l’alqueria i protegir la finca íntegrament en el futur Pla Especial de l’Alqueria.

En aquest sentit, ARC DE MIG PUNT sol·licita a l’Ajuntament de Gandia la realització d’un treball de recerca que proporcione major informació sobre la història de l’alqueria, encara molt desconeguda. Únicament quan esbrinem el paper que ha exercit en la nostra història podrem valorar degudament la Torre dels Pares com una de les majors explotacions agràries i una joia entre les alqueries de la nostra comarca. Aleshores podrem plantejar l’ús futur de l’alqueria en les millors condicions.

0 Respostes to “AMP APLAUDEIX LA COMPRA DE LA TORRE DELS PARES”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
Visites

  • 18.479 carícies al patrimoni

A %d bloguers els agrada això: