ARC DE MIG PUNT DEMANA A L’AJUNTAMENT INFORMACIÓ SOBRE EL PROJECTE DE REFORMA DE CORREUS

Arc de Mig Punt. Associació Memòria i Patrimoni vol expressar la seua preocupació davant el projecte de reforma del Palau de Comunicacions (edifici de Correus de la plaça del rei en Jaume I), ja que no sembla respectuós amb el seu important entorn monumental.

L’edifici de Correus, junt amb la muralla del segle XIV -les restes de la qual creuen pel seu interior- (declarada BIC), el convent de Sant Roc i l’església del Beat Andrés Hibernon (declarats BRL) conformen un dels conjunts monumentals més notables de la ciutat de Gandia. Aquest conjunt està situat a l’interior del Nucli Històric Tradicional, també declarat Bé de Rellevància Local per la Llei de Patrimoni Cultural Valencià. Per tant estem parlant d’un centre neuràlgic del nostre patrimoni cultural en una zona d’especial protecció urbanística.

Lògicament, l’edifici de Correus gaudeix d’una múltiple protecció legal:

– la que li atorga el fet d’estar inclòs al Catàleg de Proteccions pel PGOU de Gandia (com tot edifici protegit, ha d’adaptar-se a allò que disposa el ROGTU sobre les actuacions i intervencions permeses).

-La que li dóna el fet de pertànyer a l’entorn d’un BIC (la muralla) i d’un BRL (el convent de Sant Roc i església del Beat), ja que qualsevol intervenció en Correus ha d’obtenir la preceptiva autorització de la Conselleria de Cultura.

-La que li dóna el Nucli Històric Tradicional.

-La que té li atorga la normativa local per formar part de l’àrea del PERIMMU, (Pla Especial per a la conservació del casc històric).

Doncs bé, tot i això, el projecte de reforma de Correus presentat als mitjans de comunicació pel govern local planteja ara mateix més dubtes que clarors sobre la seua idoneïtat. Segons es pot observar a les imatges, la volumetria sembla excessiva, el disseny inadequat i els colors de façana impropis d’un conjunt monumental.

El projecte té un gran interés públic per tractar-se d’un entorn històric i també perquè va a allotjar la seu de la Universitat de València. Per aquest motiu, ARC DE MIG PUNT. ASSOCIACIÓ MEMÒRIA I PATRIMONI ha presentat una instància a l’alcalde demanant que aporte més informació sobre el disseny de l’edifici, nombre d’altures, volumetria, materials i colors etc, ja que la ciutadania té dret a conéixer en detall una intervenció que pot tindre conseqüències irreparables sobre un patrimoni que ens pertany a totes i a tots.

L’associació exigeix que qualsevol reforma que vaja a realitzar-se a Correus siga respectuosa amb els valors culturals de l’edifici i del seu entorn, que tinga per objectiu reforçar el valor monumental del conjunt i que s’adapte a la legislació vigent.

1 Resposta to “ARC DE MIG PUNT DEMANA A L’AJUNTAMENT INFORMACIÓ SOBRE EL PROJECTE DE REFORMA DE CORREUS”


  1. 1 Josep-Carles Abril 15, 2011 a les 3:37 am

    Patrimoni i pàtria. Persones i injustícia. Els valencians som gent d’argila. Som anades i vingudes. Som riu, som cudols, som somiar, som paraules, som el fes del llaurador i les garrofes quan les passem magres, som cant i poesia, som possibilitat i certitud, som un arc en constant evolució que mostra al món la bellesa de la nostra cultura per això em sembla que tot atac, per petit que sia, és un atac a la dignitat cultural de tota la humanitat. Els recorde que també existeix el genocidi cultural i davant d’això l’única opció que podem demanar als genocides és que claudiquen davant el pes de la llei.

    Salut i bona hora!!!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
Visites

  • 18.452 carícies al patrimoni

A %d bloguers els agrada això: