Arc de Mig Punt insta l’Ajuntament de Gandia a collir-se a les ajudes autonòmiques per a la recuperació del patrimoni

Exigeixen al Govern local que pose fi a l’actual situació de paràlisi i oblit del patrimoni cultural  i assumisca la seua responsabilitat de gestionar-lo en benefici dels ciutadans i ciutadanes.

ARC DE MIG PUNT. ASSOCIACIÓ MEMÒRIA I PATRIMONI insta l’Ajuntament de Gandia a sol·licitar les ajudes a la conservació, recuperació i protecció dels immobles del patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana: arqueològic, arquitectònic, etnològic i paleontològic, convocades per la Conselleria de Cultura, Educació i Esport. Les ajudes s’han fet públiques al DOCV nº 7019, de 8 de maig de 2013. Estan destinades a Béns d’Interés Cultural i Béns de Rellevància Local i arriben fins a 20.000 euros per projecte.

Com ja ha denunciat repetidament ARC DE MIG PUNT. ASSOCIACIÓ MEMÒRIA I PATRIMONI, la ciutat de Gandia té ara mateix molts béns culturals en avançat estat de degradació o en perill d’enfonsament imminent: l’alqueria de Martorell, l’ermita de Sant Vicent, la capella de l’Assumpció, la torre dels Pares l’escoleta Wilson, l’alqueria del Gall, l’alqueria de Boles, l’edifici de Correus, etc. De tots ells, l’alqueria de Martorell i l’ermita de Sant Vicent tenen la condició de BRL necessària per acollir-se a aquestes ajudes, amb les quals podrien efectuar-se obres de consolidació per a evitar que els edificis finalment s’esfondren. També la Torre dels Pares podria beneficiar-se’n, ja que és un BIC i està molt deteriorada.

ARC DE MIG PUNT. ASSOCIACIÓ MEMÒRIA I PATRIMONI exigeix a l’Ajuntament de Gandia que pose fi a l’actual situació de paràlisi i oblit del patrimoni cultural  i assumisca la seua responsabilitat de gestionar-lo en benefici dels ciutadans i ciutadanes. Aquesta subvenció de la Conselleria de Cultura podria destinar-se a obres d’apuntalament i conservació d’alguns monuments de Gandia que ho necessiten amb urgència i és absolutament imprescindible que l’ajuntament la sol·licite. En cas contrari, es posarà de manifest, una vegada més, l’absolut meninfotisme de l’actual govern municipal i la irresponsabilitat a l’hora de complir amb les seues obligacions.

0 Respostes to “Arc de Mig Punt insta l’Ajuntament de Gandia a collir-se a les ajudes autonòmiques per a la recuperació del patrimoni”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
Visites

  • 18.416 carícies al patrimoni

A %d bloguers els agrada això: