EL GOVERN ASSEGURA QUE ES PRESERVARÀ L’ALQUERIA DELS PEIRÓ I EL SEU JARDÍ CENTENARI

Arc de Mig Punt. Associació Memòria i Patrimoni i la Plataforma pels Pobles han rebut resposta positiva de l’ajuntament de Gandia a la petició de conservar l’alqueria dels Peiró i el seu jardí centenari.

El Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Gandia ha reconegut que el PAI de les Foies, aprovat per l’anterior Corporació, no reconeixia un valor patrimonial suficient a l’alqueria i, vist que aquest valor es posa de manifest tant al Catàleg de Patrimoni Verd com a la documentació de la Direcció General de Patrimoni Cultural Valencià, han pres la decisió de preservar tot el conjunt: alqueria i jardí.

Per aquest motiu han iniciat converses amb l’actual propietari de l’alqueria, que s’ha mostrat d’acord amb la mesura presa per l’ajuntament, i ha manifestat la seua bona predisposició de cara a considerar el futur de l’edifici.

De moment, i mentre es concreta el nivell de protecció que s’han d’atorgar a l’alqueria i al jardí, s’han cursat les ordres oportunes a l’agent urbanitzador per a què no s’executen obres que puguen perjudicar-los.

Amb aquestes disposicions es posa la pedra angular per a la salvació i posterior recuperació de l’edifici per a ús dels ciutadans i ciutadanes.

Arc de Mig Punt. Associació Memòria i Patrimoni vol fer pública la seua satisfacció davant la sensibilitat demostrada pel nou govern municipal amb l’alqueria dels Peiró, un bé patrimonial que revaloritzarà des del punt de vista cultural la futura urbanització de les Foies. En aquest sentit i per fer una valoració correcta de l’alqueria, l’associació insisteix que cal fer els pertinents estudis històrics, arquitectònics i etnològics abans d’adjudicar-li un ús definitiu.

 Finalment, Arc de Mig Punt. Associació, Memòria i Patrimoni vol recordar que existeixen moltes altres alqueries no catalogades ni estudiades distribuïdes pel terme municipal, i per evitar futures destruccions de béns culturals exigeix la confecció del Catàleg de Béns i Espais Protegits que disposa la Llei de Patrimoni Cultural Valencià.

0 Respostes to “EL GOVERN ASSEGURA QUE ES PRESERVARÀ L’ALQUERIA DELS PEIRÓ I EL SEU JARDÍ CENTENARI”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
Visites

  • 18.416 carícies al patrimoni

A %d bloguers els agrada això: