La Conselleria torna a requerir a l’Ajuntament de Gandia la protecció de l’edifici de Peons Caminers

Davant la passivitat del govern municipal, la Conselleria de Cultura requereix una vegada més l’ajuntament de Gandia a pronunciar-se sobre la catalogació de l’edifici de Peons Caminers com a Bé de Rellevància Local, ja que el municipité en primer lloc les competències per a fer-ho. A més, la Conselleria recorda que,des de l’aprovació de la llei de Patrimoni Cultural de 1998,els ajuntaments han de redactar el Catàleg d’Espais i Béns Protegits i insta Gandiaa portar a complir amb la seua obligació, que ja acumula catorze anys de retard.

L’associació ARC DE MIG PUNT qualifica de greu negligència aquesta paràlisi del govern municipal amb Peons Caminers, ja que l’edifici té uns valors culturals més que notoris, demostrats en un informe elaborat per historiadors de la mateixa associació. La seua protecció constituiria un pas endavant en la promoció del patrimoni local i en la potenciació del barri de Corea. Per això, no s’entén el desinterès dels actuals governants, que obliden el patrimoni de Gandia en lloc d’afavorir el seu reconeixement i difusió, tan necessària per a una ciutat que aspira a assolir rellevància i prestigi.

Per altra banda, tampoc no s’entén de cap manera que l’ajuntament estigadesobeïnt els múltiples requeriments de la Conselleria, que és l’administració superior.  Aquesta situació només pot qualificar-se de meninfotisme respecte el patrimoni cultural de la ciutat, un meninfotisme que es posa de manifest de manera alarmant en els casos de la capella de l’Assumpció, l’alqueria de Martorell o l’ermita de Sant Vicent, totes elles necessitades de restauració urgent i que han sigut abandonades a la seua sort després de successives promeses incomplertes per la regidoria d’urbanisme.

ARC DE MIG PUNT vol insistir que la inexistència d’un Catàleg de Béns i Espais Protegits motiva bona part dels problemes que té el patrimoni cultural de Gandia. Per aquest motiu, l’associació se suma a la conselleria a l’hora d’exigir al consistori que es redacte aquest document indispensableen la planificació urbanística del segle XXI. Resulta vergonyós que la capital de la Safor no dispose d’un document que qualsevol municipi menut ja té de fa temps. Aquest endarreriment de catorze anys frena les expectatives, no sols culturals sinó també turístiques de Gandia.

0 Respostes to “La Conselleria torna a requerir a l’Ajuntament de Gandia la protecció de l’edifici de Peons Caminers”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
Visites

  • 18.452 carícies al patrimoni

A %d bloguers els agrada això: