La Conselleria de Cultura insta Gandia a fer un nou catàleg de patrimoni

En resposta a la petició d’ARC DE MIG PUNT. ASSOCIACIÓ MEMÒRIA I PATRIMONI de declarar Bé de Rellevància Local l’antiga Cotxera d’Obres Públiques (edifici de Peons Caminers), la Conselleria de Cultura ha reconegut el caràcter obsolet del Catàleg de Gandia i ha instat per escrit l’ajuntament de Gandia a fi que l’adapte a la legislació vigent. A més, ha oferit la col·laboració de la Unitat d’Inspecció del Patrimoni Cultural per a resoldre les qüestions tècniques al respecte.

És en aquest nou procés de catalogació del patrimoni on l’ajuntament, segons la Conselleria, haurà de tindre en compte la petició d’ARC DE MIG PUNT. ASSOCIACIÓ MEMÒRIA I PATRIMONI de plantejar-se la convenient protecció de la Cotxera d’Obres Públiques. L’edifici, segons informe presentat per la mateixa associació, té un gran valor per ser una de les escasses mostres del nostre patrimoni industrial, la major part del qual ha desaparegut.

La Cotxera s’ajusta a un model arquitectònic que s’aplicava a principis del segle XX als edificis dependents del Ministeri d’Obres Públiques, particularment, a aquells vinculats al Cos d’Enginyers de Camins. Funcionava com a centre de coordinació dels diferents treballs relacionats amb el manteniment i expansió de la xarxa de carreteres comarcals. Es conserva un edifici molt similar a Requena, que gaudeix de protecció al catàleg municipal. Per aquest motiu, ARC DE MIG PUNT. ASSOCIACIÓ MEMÒRIA I PATRIMONI demana que a Gandia també estiga protegit.

El catàlegs del PGOU i el PERIMMU tenen quasi trenta anys i no sols estan antiquats legalment sinó que resulten absolutament insuficients per a les necessitats de la Gandia actual. Una bona mostra de la ineficàcia d’aquests catàlegs (en realitat són únicament llistats d’edificis) la tenim en el fet que un terç dels edificis catalogats avui ja no existeix, han estat enderrocats. Per altra banda, edificis tan importants com l’ermita de Martorell, la de Sant Vicent, la Capella de l’Assumpció o la de l’hospital de Sant Marc no tenen el reconeixement de Béns de Rellevància Localque els dóna la llei autonòmica.

ARC DE MIG PUNT. MEMÒRIA I PATRIMONI ha presentat una instància a l’ajuntament de Gandia exigint-li per enèsima vegada que no es retarde més en el compliment de les seues obligacions amb el patrimoni i que elabore un catàleg que responga a les expectatives d’una ciutat amb voluntat d’estar al dia.

0 Respostes to “La Conselleria de Cultura insta Gandia a fer un nou catàleg de patrimoni”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
Visites

  • 18.416 carícies al patrimoni

A %d bloguers els agrada això: