L’AJUNTAMENT CONFIRMA A PATRIMONI L’ESTAT”D’EXTREMA GRAVETAT” DE LA CAPELLA DEL’ASSUMPCIÓ I L’ERMITA DE SANT VICENT

ARC DE MIG PUNT. ASSOCIACIÓ MEMÒRIA I PATRIMONI vol fer públic a la ciutadania el pèssim estat de conservació de la capella de l’Assumpció i de l’ermita de Sant Vicent, com posa de manifest un informe efectuat per l’Ajuntament de Gandia a petició de la Direcció General de Patrimoni, i que s’ha tramés a la mateixa Direcció General. Aquest informe demostra l’extrema gravetat dela situació dels dos edificis, que pateixen, entre altres, les següents patologies:

CAPELLA DE L’ASSUMPCIÓ:

-Enderrocaments parcials d’algunes zones de la coberta.

-Mal estat de la coberta de teula, amb goteres.

-Esquerdes als murs de càrrega, més grans a la zona de la volta.

-Enderrocament parcial de la volta tabicada interior.

ERMITA DE SANT VICENT:

-Enderrocament parcials d’algunes zones de la coberta.

-Mal estat de la coberta de teula.

-Esquerdes als murs, especialment importants els situats al punt de trobada entre el mur de càrrega del carrer i els murs.

-Despreniment del cantó superior esquerre del remat del mur per on s’accedeix a la capella.

Aquestes patologies, segons l’informe, requereixen una intervenció d’urgència, tant per a garantir la seguretat i estabilitat dels edificis com per evitar que els esfondraments puguen ocasionar danys als transeünts.

Davant d’aquests informes, ARC DE MIG PUNT demana a l’ajuntament que, com a administració local responsable de la gestió, conservació i promoció del patrimoni cultural segons la Llei de Patrimoni, emprenga d’immediat les obres d’apuntalament, reparació, consolidació, o qualsevols altres obres que siguen necessàries per garantir la conservació dels edificis amb tots els seus valors culturals, com a pas previ a la seua restauració futura.

Entenem que aquestes obres són molt necessàries per a la ciutat de Gandia i resulten especialment coherents en aquest moment que el govern municipal projecta construir una Capella de l’Assumpció en Rafalcaid, ja que seria incomprensible que en bastirà una de nova qual la Capella de l’Assumpció històrica deGandia, de gran valor cultural, està en perill d’enderrocament.

Per altra banda també volem recordar que l’ermita de Sant Vicent, a més de estar a disposició dels veïns d’Almoines, també ha servit en el passat per què els veïns del barri de Sant Enric guardaren i veneraren la imatge del seu Sant Enric, que a hores d’ara, s’ha de guardar per les cases. Una situació paral·lela a la dels veïns de Rafalcaid que podria crear greuges comparatius. Caldria plantejar-se, per tant, la possibilitat que l’ermita se Sant Vicent es recuperara i es destinara als usos que consideraren els veïns d’aquest barri tant necessitat.

A més, ARC DE MIG PUNT. ASSOCIACIÓ MEMÒRIA I PATRIMONI demana a l’ajuntament que reconegala Capella de l’Assumpció i l’ermita de Sant Vicent com a de Béns de Rellevància Local en la normativa urbanística de Gandia i se’ls delimite un entorn i una normativa de protecció d’acord el que diu Llei de Patrimoni Cultural Valencià.

Finalment, ARC DE MIG PUNT. ASSOCIACIÓ MEMÒRIA I PATRIMONI demana que l’ajuntament elabore un diagnòstic general del patrimoni cultural de Gandia per detectar tots aquells edificis amb perill d’enderrocament, com l’alqueria de Martorell, Gall, Boles, Morabit, etc. I s’actue immediatament sobre ells per evitar la seua pèrdua.

0 Respostes to “L’AJUNTAMENT CONFIRMA A PATRIMONI L’ESTAT”D’EXTREMA GRAVETAT” DE LA CAPELLA DEL’ASSUMPCIÓ I L’ERMITA DE SANT VICENT”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
Visites

  • 18.416 carícies al patrimoni

A %d bloguers els agrada això: