ARC DE MIG PUNT DEMANA L’APLICACIÓ DE LA LLEI PER A L’ERMITA DE SANT VICENT

Davant el projecte de reforma de l’ordenació urbanística de la zona de Sant Enric i ermita de Sant Vicent que pretén fer l’ajuntament de Gandia,(DOCV nº 6571/22.07.2011), ARC DE MIG PUNT. ASSOCIACIÓ MEMÒRIA I PATRIMONI demana al govern municipal que aplique la legislació vigent en matèria de patrimoni.
Aquesta zona de Gandia té una singular importància històrica per ser en època medieval el territori de l’alqueria de Benieto, l’església de la qual, el camí i moltes de les seues cases tradicionals encara perduren. L’ermita de Sant Vicent, que en els seus orígens podria ser una mesquita i està pendent d’estudi, és considerada per la llei com a Bé de Rellevància Local. Això significa que, a l’hora de fer l’ordenació urbanística d’aquesta zona, l’ajuntament haurà d’aplicar obligatòriament la legislació en matèria de patrimoni cultural, especialment allò que en fa referència al decret 62/2011, de 20 de maig sobre el règim de protecció dels BRL’s.
Per a ARC DE MIG PUNT aquesta és una ocasió immillorable per a regularitzar la situació de l’ermita, que està actualment en situació d’avançada degradació i, a més, envoltada de naus industrial que impedeixen la contemplació. Per aquest motiu, ARC DE MIG PUNT ha presentat una instància a l’alcalde de Gandia demanant que s’aplique la legislació vigent, es a dir:

-Que es reconega l’ermita de Sant Vicent com un BRL en el Catàleg de Patrimoni del PGOU de Gandia.

-Que se li adjudique un entorn de protecció que restaure el caràcter exempt original de l’edifici, es restablisca la contemplació de l’ermita i facilite la seua restauració i promoció futures.

-Que es traslladen les naus industrials a un lloc més adequat per als seus usos i l’espai buit resultant es destine a usos públics afavoridors dels valors del patrimoni cultural.

Finalment, ARC DE MIG PUNT vol recordar que el programa electoral del PP, en la seua proposta nº 349 deia així: Rehabilitaremos, restauraremos y pondremos en valor la Ermita de San Vicente. I l’ocasió ja s’ha presentat, ara mateix.

0 Respostes to “ARC DE MIG PUNT DEMANA L’APLICACIÓ DE LA LLEI PER A L’ERMITA DE SANT VICENT”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
Visites

  • 18.416 carícies al patrimoni

A %d bloguers els agrada això: