ARC DE MIG PUNT I LA PLATAFORMA PELS POBLES DE LA SAFOR DEMANEN LA CONSERVACIÓ DE L’ALQUERIA DELS PEIRÓ DE GANDIA

Davant el perill que suposa la urbanització de les Foies per a l’alqueria dels Peiró de Gandia, ARC DE MIG PUNT I LA PLATAFORMA PELS POBLES conjuntament demanen la seua conservació.
L’edifici té un gran valor patrimonial com a exemple de la nostra millorarquitectura rural, a més, el seu jardí està format per arbrescentenaris i espèciesdiversesd’interésbotànic:xacarandes, ficus, amèlies, tarongers, palmeres, figueres, pins, rosers…destaquen sobre tot per les seues dimensions un pi pinyoner (Pinuspinea) una amèlia (Meliaazedarach) i una xacaranda (Jacaranda mimosifolia).
Pel que fa al seu valor històric cal dir que ara mateix és impossible establir una valoració correcta perquè no existeix cap estudi rigorós sobre les alqueries del terme de Gandia, però es remunta almenys al segle XIX. També té un indiscutible valor etnològic, reconegut pel fet de formar partdel Llistat de Béns Immobles d’Etnologia de la Direcció General de Patrimoni Cultural Valencià. Igualment va ser catalogada en el catàleg Patrimoni Verd confeccionat pel mateix Ajuntament de Gandia.
Davant d’un indiscutible bé cultural com aquest, ARC DE MIG PUNT IPLATAFORMA PELS POBLES demanem al nou govern municipal:
– La conservació d’aquest element patrimonial i el seu reconeixement com a tal dins del conjunt arquitectònic de les alqueries ja protegides en aquest PAI de les Foies; Alqueria de les Boles, Alqueria del Gall i Alqueria Iranzo.
– Que se salve també i el patrimoni natural (jardí) d’aquest indret, ja siga amb una possible permuta, l’assignació d’una zona verda o la protecció com a element d’ús públic.
– Que abans de prendre qualsevol decisió respecte al futur de l’edifici i el seu jardí s’efectuen els indispensables estudis sobre el seu valor històric, arquitectònic, etnològic i botànic per part d’especialistes, a fi de poder establir a una valoració correcta.

– Que es considere la possibilitat de fer un hort dins de la Xarxa d’Horts Socials de Gandia, o com un edifici amb un ús pedagògic, relacionat amb l’agricultura ecològica o com alberg juvenil entre altres possibilitats.

0 Respostes to “ARC DE MIG PUNT I LA PLATAFORMA PELS POBLES DE LA SAFOR DEMANEN LA CONSERVACIÓ DE L’ALQUERIA DELS PEIRÓ DE GANDIA”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
Visites

  • 18.416 carícies al patrimoni

A %d bloguers els agrada això: