ARC DE MIG PUNT DEMANA ALS PARTITS POLÍTICS QUE SALVEN L’ERMITA DE SANT VICENT

A propòsit de l’onomàstica de Sant Vicent Ferrer, ARC DE MIG PUNT. ASSOCIACIÓ MEMÒRIA I PATRIMONI vol recordar que l’ermita de Sant Vicent de Gandia continua en un avançat estat de deteriorament que amenaça amb ser irreversible si no s’actua de manera urgent. L’edifici pateix totes les patologies imaginables en un edifici abandonat fa temps: sostres enfonsats, murs atacats per la humitat, mundícia corrompent els paviments i rates rosegant les venerables fustes de les restes del mobiliari. Un escenari intolerable, un exemple més de desídia davant d’un bé de gran valor cultural.

¿On ha quedat la promesa del govern municipal de comprar l’ermita per a restaurar-la? ¿On han anat a parar les gestions del regidor d’urbanisme per a protegir l’entorn de l’edifici? ¿Que s’ha fet de l’expedient administratiu que pretenia solucionar in extremis aquesta vergonya pública? Aquestes són les preguntes que ARC DE MIG PUNT. ASSOCIACIÓ MEMÒRIA I PATRIMONI formula als responsables polítics d’aquesta ciutat de Gandia.

De moment, i mentre no ens oferisquen respostes, la resposta la trobem en el mateix edifici, o millor dit, en la seua ocultació: en lloc de comprar l’ermita com havien promés, Orengo i Mut han preferit amagar-la darrere d’una nova nau industrial. Així ja no es veu i, com no es veu, la gent ja no hi pensa… Una manera ben curiosa de gestionar el patrimoni cultural, ben curiosa i ben irresponsable, a més d’il·legal: la llei de Patrimoni obliga a deixar un entorn de protecció en els BRL com l’ermita de Sant Vicent.

Donada la situació terminal de l’edifici i donat el seu gran valor històric i artístic, ARC DE MIG PUNT. ASSOCIACIÓ MEMÒRIA I PATRIMONI demana a tots els partits polítics de Gandia que incloguen la recuperació i dignificació de l’ermita de Sant Vicent en els seus objectius immediats i inexcusables. Amb l’esperança que la pròxima legislatura supose un punt d’inflexió en la seua trajectòria de deteriorament i els gandians i gandianes guanyem un edifici històric i un espai per a ús públic.

0 Respostes to “ARC DE MIG PUNT DEMANA ALS PARTITS POLÍTICS QUE SALVEN L’ERMITA DE SANT VICENT”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
Visites

  • 18.416 carícies al patrimoni

A %d bloguers els agrada això: