ARC DE MIG PUNT SALVA EL CAMÍ DEL COMTE

El camí del Comte, que comunica Rafalcaid i Daimús, és un fragment de la via Augusta, concretament del ramal costaner que connectava Cullera i Dénia (Via Dianium o de la Costa). Ha estat en ús ininterrompudament fins al segle XX com a assegador per al trànsit dels ramats de Gandia cap a les pastures de la marjal.

ARC DE MIG PUNT, ASSOCIACIÓ MEMÒRIA I PATRIMONI ha elaborat un informe que explica l’extraordinària importància  històrica del camí del Comte com a part de la via romana de la costa i destaca les seues grans possibilitats de recuperació com a via verda. La via romana de la costa, en el seu tram de Rafalcaid fins a Dènia passa per cinc espais naturals protegits: les desembocadures dels rius Serpis, Bullent i Racons, les dunes de la Safor declarades Lloc d’Interés Comunitari i la marjal Pego-Oliva; a més de molts altres llocs d’interés natural i ecològic com el marge gros, barrancs de Sotaia i l’Alberca, el riu Girona o l’ullal del Bovetar. A més, la via romana uneix 3 Béns d’Interés Cultural, 8 Béns de Rellevància Local, 15 jaciments arqueològics i molts altres béns culturals no catalogats.

ARC DE MIG PUNT, ASSOCIACIÓ MEMÒRIA I PATRIMONI va presentar una al·legació, junt amb aquest informe, a la Direcció General de Carreteres per demanar que la Carretera N-337 d’accés sud al port de Gandia no seccionara el camí del Comte irremeiablement, ja que això impediria la seua recuperació i promoció futures com a via verda.

La resposta del Ministeri de Medi Ambient ha estat favorable a la petició de l’associació. Faran compatible un drenatge situat a les immediacions del camí del Comte per a obrir un pas d’una llum mínima de 6 metres d’amplada per a permetre el trànsit de peatons, ciclistes, vehicles i fauna. D’aquesta manera la via romana no quedarà interrompuda.

ARC DE MIG PUNT, ASSOCIACIÓ MEMÒRIA I PATRIMONI vol manifestar la seua satisfacció per la salvació del camí del Comte però a la vegada vol expressar la seua decepció perquè el camí de la Torre dels Pares no tindrà la mateixa sort. Tot i ser un camí històric, que es remunta almenys al 1404 segons recents investigacions, tot i constituir el pas cap a un dels nostres Béns d’Interés Cultural, la decisió del Ministeri és tallar-lo amb la carretera al port. En aquest sentit, l’associació reitera la seua petició de crear un pas inferior per què la gent puga accedir fàcilment a la Torre dels Pares.

Per a més informació, vore el BOE de 7 de febrer de 2011 i informe adjunt.

0 Respostes to “ARC DE MIG PUNT SALVA EL CAMÍ DEL COMTE”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
Visites

  • 18.416 carícies al patrimoni

A %d bloguers els agrada això: