ARC DE MIG PUNT SOL·LICITA LA DECLARACIÓ DE BIC PER ALS ESCUTS DEL CONVENT DE SANT ROC DE GANDIA

L’església del Beat Andrés Hibernón de Gandia presenta en la façana i el pòrtic dos magnífics escuts d’armes de les famílies Borja i Centelles, corresponents a Carles de Borja, el fill de Sant Francesc de Borja, i la seua esposa Magdalena Centelles, ducs de Gandia i promotors del convent de Sant Roc. L’escut del pòrtic pot datar-se el 1591 mentre que el de la façana respon a una reforma del segle XIX i data del 1871.

 

ARC DE MIG PUNT. ASSOCIACIÓ MEMÒRIA I PATRIMONI ha sol·licitat a la Direcció General de Patrimoni de la Conselleria de Cultura la inscripció dels dos escuts d’armes del convent de Sant Roc en la secció 1ª de l’Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià. Així se’ls atorgarà el reconeixement que els correspon com a Béns d’Interés Cultural, d’acord amb la Llei de Patrimoni Cultural Valencià i la Llei de Patrimoni Històric Espanyol, i s’assegurarà la seua continuïtat per al futur.

La lectura heràldica dels escuts és la següent:

Escut quadrilong amb els angles superiors sortints, els inferiors arrodonits i una base acabada en punta al centre, partit en pal.

El primer quarter partit en faixa. Al primer partit, un bou passant en gules terrassat de sinople en camp d’or i bordura amb huit botges d’or: llinatge Borja. Al segon partit, tres faixes d’or en camp de sable: llinatge Oms.

Al segon quarter, un losanjat d’or i gules que correspon a llinatge Centelles.

Al timbre una corona ducal.

Circumda l’escut una inscripció commemorativa amb la data de fundació del convent de Sant Roc.

 

0 Respostes to “ARC DE MIG PUNT SOL·LICITA LA DECLARACIÓ DE BIC PER ALS ESCUTS DEL CONVENT DE SANT ROC DE GANDIA”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
Visites

  • 18.416 carícies al patrimoni

A %d bloguers els agrada això: