UN INFORME AVALA EL VALOR HISTÒRIC DE LA QUADRA DE BENIOPA

ARC DE MIG PUNT, ASSOCIACIÓ MEMÒRIA I PATRIMONI presenta un informe  que destaca el valor històric de la quadra de Beniopa com a testimoni, únic a la comarca, de les col·lectivitzacions agràries que es portaren a terme per tot l’estat espanyol en la zona republicana durant la guerra civil.  La quadra va ser construïda entre 1936 i 1937 per la Colectividad Cooperativa Campesina de la CNT de Beniopa, amb el suport del govern local, integrat per una coalició de socialistes, republicans i anarquistes, ja que en l’ideari revolucionari d’aquells moments es considerava una millora per a les condicions de vida i treball dels llauradors, sobretot els més pobres.

La quadra és un element fonamental per a la recuperació i dignificació de la memòria històrica de la guerra civil, ja que ofereix llum sobre el paper exercit per les esquerres a la nostra ciutat i revela la preocupació dels governs del Front Popular per la millora de la situació dels camperols.

En base a aquest informe, ARC DE MIG PUNT. ASSOCIACIÓ MEMÒRIA I PATROMONI demana a l’alcalde de Gandia:

– que no es prenga cap decisió sobre el futur de l’edifici sense disposar d’informes multidisciplinars realitzats per experts, entre els quals serà indispensable el d’un historiador, com ha decidit a la Junta de Districte de Beniopa.

– que l’edifici siga inclòs al Catàleg de proteccions del PGOU per a conservar-se de cara al futur com a testimoni de la guerra civil i del paper que hi jugaren les esquerres per millorar la vida dels treballadors. Si no pot conservar-se íntegrament, almenys que se’n conserve una part representativa integrada en les futures obres que hi ha previstes, com es va fer amb el refugi de la plaça del Prado.

-que s’encete un projecte de recuperació de la memòria històrica de la guerra civil a Beniopa, i per extensió a Gandia, des d’una perspectiva objectiva i plural per a què les futures generacions puguen conèixer aquest episodi transcendental de la història del segle XX.

Aquesta petició a l’alcalde de Gandia compta amb el suport de:

– Grup per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Vilallonga

– Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Catalunya

-Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica i Democràtica del Baix Llobregat.

0 Respostes to “UN INFORME AVALA EL VALOR HISTÒRIC DE LA QUADRA DE BENIOPA”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
Visites

  • 18.416 carícies al patrimoni

A %d bloguers els agrada això: