ERMITA DE SANT VICENT: UNA NOVA AGRESSIÓ AL PATRIMONI

L’entorn de l’ermita de Sant Vicent està ara mateix veient-se destruït a causa de l’alçament d’una nau industrial que impedirà totalment la contemplació de l’edifici i el gaudi a que té dret la ciutadania.

Aquesta nova agressió al patrimoni posa en evidència l’estat d’oblit en què ha caigut un edifici de gran interés històric i cultural, realitat dramàtica que, per desgràcia, comparteix amb molts altres edificis històrics de la nostra ciutat com el morabit, les alqueries, les cases tradicionals del casc històric etc… davant la indiferència dels responsables polítics.

Arc de Mig Punt. Associació Memòria i Patrimoni hem presentat una instància a l’ajuntament de Gandia en la qual recordem que l’ermita de Sant Vicent figura en el llistat d’edificis protegits del PGOU i per tant està afectada per l’article 133 del PGOU, el qual fa referència no sols a la protecció de l’edifici sinó també a la del seu entorn.

En aquest cas, per tant, l’ajuntament de Gandia té l’obligació de salvaguardar-la, conservar-la per a transmetre-la a les futures generacions i promoure el coneixement dels seus valors entre la ciutadania, com a exemple del nostre patrimoni cultural.

Atenent a la normativa municipal, Arc de Mig Punt exigim a Mut i Orengo que en aturen immediatament qualsevol construcció en l’entorn de l’ermita de Sant Vicent, i per tant, eviten la nau industrial que taparà la façana sud de l’edifici. Exigim també que es busque la manera de solucionar aquesta qüestió sense perjudicar el propietari del solar adjacent a l’ermita, el qual de cap manera no s’ha de vore afectat en els seus drets.

Però, la nostra preocupació va més enllà. Conscients de la inexistència d’estudis rigorosos sobre la història de l’ermita, creiem que aquest és el moment oportú per iniciar treballs de recerca documental i investigacions historiogràfiques que permeten esbrinar el seu passat històric, el seu valor cultural i la pervivència en la tradició oral i la memòria popular. En definitiva, creiem arribada l’hora de salvar l’ermita de Sant Vicent de l’oblit i de recuperar el  seu ús per a la ciutadania. De manera que hem sol·licitat a les autoritats municipals que realitzen els tràmits necessaris per a la compra de l’edifici a la parròquia d’Almoines com a pas previ a la seua rehabilitació i destinació a un ús públic.

0 Respostes to “ERMITA DE SANT VICENT: UNA NOVA AGRESSIÓ AL PATRIMONI”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
Visites

  • 18.416 carícies al patrimoni

A %d bloguers els agrada això: