AMP DENUNCIA UNA CAMPANYA DE DENIGRACIÓ CONTRA L’ALQUERIA DE ROMAGUERA

Més de 50 professors universitaris donen suport a la protecció de l’Alqueria Romaguera: “un dels escassos exemples que conserva la Safor d’arquitectura del segle XVII”. L’associació cultural no entén perquè no han començat les obres d’urbanització per un altre lloc


arcdemigpuntromaguera

ARC DE MIG PUNT. Associació Memòria i Patrimoni de la Safor-Valldigna denuncia que el govern municipal segueix portant a terme una estratègia política de denigració i de descrèdit de l’alqueria de Romaguera, per tal de confondre l’opinió pública. Una estratègia que pretén, amb maniobres dubtoses i donant informacions falses, induir la gent de Gandia a menysprear un element de gran valor del nostre patrimoni cultural.

Les mentires de Mut

El responsable patrimoni (?), Fernando Mut ha mentit reiteradament al veïnat de la nostra ciutat en dir, sense embuts, que Romaguera era una alqueria del segle XIX, quan la documentació històrica demostra que es remunta, si més no, a final del segle XVII.

Mut menteix reiteradament en dir que l’alqueria de Romaguera no té cap valor cultural, quan les associacions culturals i els experts en patrimoni de les nostres universitats estan manifestant-se públicament per a defensar tot el contrari. Precisament, enviarem a la Conselleria de Cultura i a l’Ajuntament de Gandia les signatures de més de 50 professors universitaris que insten les administracions competents a evitar l’enderrocament de l’alqueria i a promoure la seua protecció i conservació.

Mut ha ocultat deliberadament informació important sobre l’alqueria: la setmana del 19 de juny, mentre menyspreava l’alqueria davant la premsa, amagà que la Conselleria de Cultura s’havia interessat per l’edifici i havia encomanat estudis als seus tècnics, i va ser Arc de Mig Punt qui ha ver de comunicar-ho a la ciutadania. En aquest sentit, han revelat que el Consell Valencià de Cultura també és coneixedor del perill que corre l’alqueria del segle XVII.

El divendres passat, 26 de juny, i dins d’aquesta estratègia de confondre l’opinió pública, es va filtrar interessadament la notícia que el govern municipal no trobava elements suficients per protegir l’alqueria en els informes encarregats. Des d’Arc de Mig Punt dubtem, però, que la setmana passada els esmentats informes hagueren estat acabats, com s’intenta fer vore des del govern. De fet, la filtració obri molts dubtes:

Si els dos informes estaven acabats ¿com és que l’Ajuntament no en va fer la presentació oficial? ¿Com és que no es va fer públic el seu contingut? Estem segurs que, amb l’obsessió que Mut té per tirar a baix l’alqueria, si haguera tingut fa una setmana els dos informes els haguera donat a conéixer a la ciutat de Gandia immediatament.

ARC DE MIG PUNT tenim informació que la setmana del 19 de juny els treballs arqueològics encara ni tan sols havien començat per falta del permisos de la Conselleria. Una setmana és, per tant, molt poc de temps per a fer a redactar i entregar un informe arqueològic com cal.

Per tot plegat, ens alarma i ens preocupa profundament que el govern municipal llance filtracions a determinats mitjans de comunicació per menysprear l’alqueria, per crear confusió i per fer creure que l’enderroc és ja imminent.

Per acabar, només volem dir que, al marge de totes aquestes maniobres polítiques, Arc de Mig Punt insisteix que, més enllà de l’estricta arquitectura, l’Alqueria de Romaguera té un gran  valor històric, etnogràfic, simbòlic i cultural, que la fa mereixedora de la declaració de Bé de Rellevància Local.

0 Respostes to “AMP DENUNCIA UNA CAMPANYA DE DENIGRACIÓ CONTRA L’ALQUERIA DE ROMAGUERA”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
Visites

  • 18.416 carícies al patrimoni

A %d bloguers els agrada això: