LA CONSELLERIA DE CULTURA TAMBÉ ENCOMANA INFORMES URGENTS SOBRE EL VALOR PATRIMONIAL DE ROMAGUERA

Arc de Mig Punt se situa al costat del veïnat de Santa Anna i sol·licita l’IVVSA que inicie les obres de la urbanització per un altre lloc

L’associació cultural insta l’Ajuntament de Gandia a que pose mesures de seguretat per evitar més actes vandàlics i l’espoli de l’immoble del segle XVII.


La Conselleria de Cultura, mitjançant la Direcció General de Patrimoni Valencià, ha respost La sol·licitud d’empar d’Arc de Mig Punt. Associació Memòria i Patrimoni (AMP) pel que fa a l’amenaça d’enderroc de l’Alqueria de Romaguera. L’administració autonòmica ha anunciat que “ha sol·licitat un informe urgent dels seus serveis tècnics per tal d’avaluar el valor patrimonial de l’immoble de referència, i en conseqüència s’ha sol·licitat de l’Ajuntament i l’IVVSA que s’abstinguen d’adoptar cap acord que puga impedir l’avaluació dels valors patrimonials de l’immoble”.

La Generalitat també recorda que, d’acord amb la Llei de Patrimoni Valencià, correspon a l’Ajuntament de Gandia sol·licitar la Declaració de Bé de Rellevància Local per a la seua posterior inclusió en l’Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià. Així, la Generalitat ha remés una còpia de l’escrit d’AMP al consistori.

Precisament, des de l’associació comarcal es demana a l’Ajuntament que “complisca amb la seua obligació de vetllar per la protecció del patrimoni local i establisca de forma urgent les mesures de seguretat pertinents per tal d’evitar que a l’Alqueria continuen desenvolupant-se actes vandàlics i espolis que acceleren el seu estat de deteriorament”. En aquest sentit, des d’AMP es recorda que l’Alqueria es troba en un estat lamentable des de fa només uns quants mesos, tot just coincidint amb la marxa dels anteriors propietaris. “Paradoxalment, és l’administració pública la que està consentint les agressions continuades cap aquest edifici…” Des d’AMP també es lamenta que el màxim responsable de Patrimoni a Gandia, Fernando Mut continue realitzant manifestacions públiques “qüestionant el valor de Romaguera i menyspreant el treball d’investigació que sobre l’alqueria estan fent diversos especialistes en història, arquitectura o arqueologia… Alguns d’aquests estudis han estat encomanats per l’Ajuntament mateix, però també per la Conselleria de Cultura”

D’altra banda, Arc de Mig Punt vol mostrar, una vegada més, el seu recolzament i solidaritat amb les reivindicacions del veïnat de Santa Anna, i demana a l’IVVSA “que continue amb els treballs de la urbanització prevista per un tram diferent al de l’Alqueria de Romaguera, fins que es reajuste el projecte que contemple la conservació de l’immoble integrat al parc públic previst en aquesta zona”.

0 Respostes to “LA CONSELLERIA DE CULTURA TAMBÉ ENCOMANA INFORMES URGENTS SOBRE EL VALOR PATRIMONIAL DE ROMAGUERA”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
Visites

  • 18.416 carícies al patrimoni

A %d bloguers els agrada això: